Hjemmelaget tomatsaus

Lyst til å imponere med en ekstra god (og sunn!) saus til pizzaen eller pastaen i påsken? Test denne!

  • 1 gul løk eller 3 sjalottløk
  • 2 finhakkede fett hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 2 ss olje, gjerne rapsolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • Litt sukker, salt og pepper som avrunding

Varm oljen i en stekepanne. Fres løk, hvitløk og chili i oljen ca. 1 minutt. Skru ned varmen og tilsett tomatpuré. Tilsett deretter de hermetiske tomatene og la sausen putre i 10 minutter.

Om du ønsker en glatt saus, kan sausen moses med stavmikser. Avkjøl sausen litt om du skal bruke den på pizza med det samme.

Denne oppskriften fungerer utmerket til de fleste tomatbaserte retter. Om du lager pizza kan du f.eks. tilsette litt oregano, om du lager lam kan kanskje rosmarin være godt? Har du lyst på en god, sunn og fyldig tomatsuppe, kan du tilsette ekstra vann til suppekonsistens og servere den med godt brød ved siden av.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *