Kan man booste immunforsvaret?

Det publiseres mange artikler om immunforsvaret om dagen. Det er også relativt mange som oppgir at de kan selge deg et produkt som gjør immunforsvaret sterkere. Går det an? Ofte er dessverre sånn at om det høres for godt ut til å være sant, så er det det.

Når det gjelder koronaviruset spesielt, så er det ett nytt virus som ingen av oss er immune mot. Derfor vil det være sånn at om viruset kommer seg inn i kroppen din, vil du være smittet. Det aller beste rådet for å unngå Covid-19-infeksjon er derfor å vaske hender og holde minst 2 meters avstand til andre.

Det finnes ingen forskning som sier at spesifikke matvarer eller kosttilskudd kan øke kroppens forsvar mot sykdom. MEN, det vi vet er at et sunt og variert kosthold over tid kan styrke immunforsvaret og gjøre oss mer rustet til å takle sykdom.

Det beste rådet er derfor: Fortsett å jobbe mot fem om dagen, spis grove kornprodukter, spis mer fisk og umettet, sunt fett og spis magre meieriprodukter. Selv om det er fristende i disse karantenedager å spise mer av mindre sunne ting som godterier, kaker og mat med mer sukker og fett, kan det være lurt å holde igjen litt.

Det går fint an å kose seg med grønnsaker!
(kostverktoyet.no)

Begrens inntaket av alkohol og drikk rikelig med vann.

Lykke til med å holde virus på avstand! #altblirbra

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *