Søte scones til kaffen

Vi er mer hjemme om dagen, og for mange av oss (inkludert meg), betyr det mer kaffe!

Kaffekoppen smaker ekstra godt med et lite mellommåltid ved siden av. En yoghurt, en banan, noen biter mørk sjokolade eller 10 nøtter er et fint lite mellommåltid.

I tillegg har du disse sconesene:

  • 3 ½ dl hvetemel
  • 3 ½ dl sammalt hvete, grov
  • 1 dl havrekli
  • 3 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 50 g kesam
  • 6 dl skummet kulturmelk
  • ½ dl strimlede tørre aprikoser

Tilberedning:

  1. Bland det tørre. Rør inn kesam og melk.
  2. Form boller med en skje og legg på et bakepapirkledd stekebrett
  3. Stekes midt i ovnen ved 250 grader 10-15 minutter, til de er gjennomstekte og pent brune.

Scones er beste nystekte, men kan fryses. Smaker godt med forskjellig pålegg, som ost, skinke, bær eller rett og slett uten noe.

Superenkelt, sunt og veldig godt. Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *